Konya evden eve nakliyat
Ahmet AKBAŞ
0(534) 278 66 26
Aile kurumunun güçlendirilmesi amacıyla kurulan TBMM Meclis Araştırma Komisyonu tarafından Meclis’e davet alan Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Destek Merkezi, komisyona aile kurumunun korunmasına yönelik Konya’da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Destek Merkezi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından, aile tümlüğünü olumsuz etkileyen unsurlar ile boşanma olaylarının araştırılması ve aile kurumunun güçlendirilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla oluşturulan Meclis Araştırması Komisyonuna davet edildi. TBMM’nin 30 Mart tarihli oturumunda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın boşanma istatistikleri, Türk Ceza Kanunu, Medeni Kanun, kadın hakları, kadına yönelik şiddet ve mağduriyeti önleyici yasal düzenlemeler, evlilik müessesesinin korunmasına yönelik alınan tedbirler üzerine yaptığı sunumların ardından, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı, Aile Destek Merkezi sorumlusu ve uzmanlar komisyona bilgi verdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in talimatı ile 2010 yılında Türkiye’de ilk kez yerel yönetimler düzeyinde kurulan Aile Destek Merkezi’nin ailelerin ve bireylerin psikolojik, sosyolojik ve ekonomik problemlerine dönük çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydetti. Komisyonda, Aile Destek Merkezi’nin kuruluşundan bu zamana kadar yaptığı çalışmalar anlatılarak Komisyon Başkanı ve üyelerin sorularını cevaplandırıldı. AK Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan’ın da üyesi olduğu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun da önceki hafta sunum yaptığı Meclis Araştırma Komisyonu, yerel yönetimlerin aile üzerine yaptığı çalışmalar hakkında Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Destek Merkezi’nden ek rapor talep etti.
Beyşehir adını yanında inşaa edildiği beyşehir gölünden alır. Tarihi yunan mitolojisine kadar dayanan binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan beyşehir adeta bir açık hava müzesidir. Geçmişte Hititler gibi Selçuklular gibi onlarca devlet ve beyliğe ev sahipliği yapmıştır. Geçmiş asılarda Beyşehir Gölünün de içinde olduğu bölge Pisidya adıyla anilırdı. Pisidya'da Karallia olarak bilinen bir şehir adıydı. Ramsay bu konuyu şöyle değerlendirir; "Biri gölün güneydoğusunda, Trogitis gölü'ne akan suyun ağzında, diğeri güneybatısında olmak üzere ihtimal iki şehir bulunuyordu. Bu ikincisinin Parlais olma ihtimali daha kuvvetli olduğu için birincisini Karallia olarak kabul etmeniz lazım geliyor." Yine Ramsay'a göre Karallia Bizanslılar zamanında Skleros adını almıştır.
Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezi ve ilçelerde düzenlediği yeşil alanların bitkisini Çumra Fidanlığında yetiştirecek. Toplam 300 kilometrekarelik alanda 31 kilometrekare piknik alanı ile meyve üretiminin yanı sıra ender bulunan süs bitkileri ve ağaç fidanları da yetiştirilecek.
Konya Büyükşehir Belediyesi, kendi süs bitkilerini kendisi üre...