Konya evden eve nakliyat
Ahmet AKBAŞ
0(534) 278 66 26

Konya Büyükşehir Belediyesi, yaz sıcaklarının etkisini iyiden iyiye gösterdiği şu günlerde sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmaması amacıyla “Bir Kap Yemek Bir Kap Su” kampanyası yürütüyor.
Türkiye’nin en güzel hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezlerinden birini hayata geçiren Konya Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının yaz mevsiminde aç ve susuz kalmaması için bilinçlendirme çalışması yürütüyor.
“Bir Kap Yemek Bir Kap Su” başlığıyla şehir genelinde yürütülen çalışmaların amacı yaz sıcaklarına karşı korumasız kalan sokak hayvanların aç ve susuz kalmamasını sağlamak.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bir kap yemek ve suyun sıcak yaz günlerinde hayat kurtardığını belirterek, tüm vatandaşların sokak hayvanlarının da can taşıdığı düşünülerek sokak hayvanlarına su ve yemek temininde hassasiyet göstermelerini istedi. Başkan Altay, “Bu sıcak yaz günlerinde sahipsiz hayvanlar, beslenme ihtiyacını karşılamada çaresiz kalabiliyor. Bunun için de sivil toplum kuruluşlarımızla işbirliği yaparak ‘Bir Kap Yemek Bir Kap Su’ kampanyasına başladık. Çok güzel destek ve geri dönüşler alıyoruz. Konyalı hemşehrilerimizden ricamız, sokak hayvanlarının da can taşıdığını akıldan çıkarmadan dışarıya bir kap yemek veya bir kap su koyarak hayvanlara sahip çıkmaları böylece de kampanyamıza destek vermeleridir” diye konuştu.
250 ADET BESLENME ODAĞI 500 ADET DE SULAMA İSTASYONU KURULDU
Başkan Uğur İbrahim Altay, kampanya kapsamında ilçe belediyeleri ile beraber oluşturdukları 250 adet beslenme odağına periyodik olarak yemleme ve su temini çalışmaları yaptıklarını belirterek ayrıca yeşil alanlarda 500 adet de sulama istasyonları kurulduğunu da sözlerine ekledi.
Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Çalıştayı Yapıldı Konya Büyükşehir Belediyesi, Çağdaş Aile Derneği ile beraber yürüttüğü “Öfke-Şiddet Diyalektiğinde Kadın Projesi” çerçevesinde “Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Çalıştayı” düzenledi. Farklı şehirlerden 35 akademisyen ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımıyla gerçekleşe...
Büyükşehir belediye başkanı Tahir AKYÜREK yeni büyükşehir yasasıyla köy konumundan mahalleye dönüşen belde ve köylere yaptığı geizlerine devam ediyor. Konya evden eve nakliyat ekibi de bu gezileri takip ederek siz değerli müşterilerimize bilgilendirici makaleler hazırlamaya özen gösteriyoruz. Konya’yı Topyekün Cazibe Merkezi Haline Getirmeliyiz