Konya evden eve nakliyat
Ahmet AKBAŞ
0(534) 278 66 26
Meksika’daki UNESCO Toplantısında KOMEK Modeli Anlatıldı Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları, Meksika’da düzenlenen UNESCO 2. Öğrenen Şehirler Uluslararası Konferansı’nda istihdam ve sosyal-kültürel gelişim konusunda tüm dünyaya örnek olarak sunuldu. UNESCO 2. Öğrenen Şehirler Uluslararası Konferansı’nda Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın (KOMEK), şehrin gelişimine, istihdam ve sosyal gelişime katkısı anlatıldı. Şehirlerin öğrenme imkanlarını geliştirmeyi ve var olan kaynaklarını her alanda daha etkili kullanabilmeleri için yardım etmeyi amaçlayan ilk küresel ağ olmayı hedefleyen UNESCO Öğrenen Şehirler Birliği (UNESCO GNLC), öğrenen şehirlerin inşa aşamasında edinilen deneyimleri ve başarıları paylaşmak amacıyla ikinci konferansını Meksika’nın başkenti Mexico City’de düzenledi. KOMEK MODEL OLARAK SUNULDU Konferansa davetli olarak katılan Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Selim Yücel Güleç’ten oluşan heyet, Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın şehre ve insanlara katkısını anlattı. Konferansta konuyla ilgili bir bildiri sunan Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, Konya merkez ile ilçelerde sürdürülen ve bugüne kadar 300 binden fazla kursiyerin katıldığı, binlerce kişinin meslek sahibi olduğu KOMEK’in başta istihdam olmak üzere kültürel ve sosyal gelişime, daha yaşanabilir bir şehrin inşasına önemli katkılarda bulunduğunu ifade etti. KOMEK SONUÇ BİLDİRGESİNDE DE YER ALDI 2 gün süren ve 100’e yakın ülkeden 500’ün üzerinde katılımcının olduğu konferansın sonuç bildirgesinde de KOMEK’in nitelikli eleman yetiştirmenin ve istihdam sağlamanın yanında emekliler ve işi olanlar için sanatsal bir çalışma alanı sunduğu, nitelikli, huzurlu, bilgili ve donanımlı insan sayısının artırılması katkı sağladığına vurgu yapıldı.
Beyşehir adını yanında inşaa edildiği beyşehir gölünden alır. Tarihi yunan mitolojisine kadar dayanan binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan beyşehir adeta bir açık hava müzesidir. Geçmişte Hititler gibi Selçuklular gibi onlarca devlet ve beyliğe ev sahipliği yapmıştır. Geçmiş asılarda Beyşehir Gölünün de içinde olduğu bölge Pisidya adıyla anilırdı. Pisidya'da Karallia olarak bilinen bir şehir adıydı. Ramsay bu konuyu şöyle değerlendirir; "Biri gölün güneydoğusunda, Trogitis gölü'ne akan suyun ağzında, diğeri güneybatısında olmak üzere ihtimal iki şehir bulunuyordu. Bu ikincisinin Parlais olma ihtimali daha kuvvetli olduğu için birincisini Karallia olarak kabul etmeniz lazım geliyor." Yine Ramsay'a göre Karallia Bizanslılar zamanında Skleros adını almıştır.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kadınlar Pazarı ve çevresindeki esnafları ziyaret etti. Esnaflarla istişare eden Başkan Altay, “Her fırsatta vatandaşlarımızı ve esnaflarımızı dinleyerek taleplerini ve bizlerden beklentilerini öğrenme imkânımız oluyor. Oluşan ortak akıl ortamından şehrimiz kazançlı çıkıyor” dedi.
Konya...