Konya evden eve nakliyat
Ahmet AKBAŞ
0(534) 278 66 26
Konya’da düzenlenen Kahramanmaraşlılar Gecesi’ne katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın ve Kahramanmaraş’ın medeniyetimizin temel şehirleri olduğuna dikkat çekerek, “Yeni asırda yeniden Türk-İslam medeniyeti yeryüzüne damgasını vuracaksa bunda Konya gibi Kahramanmaraş gibi tarihi olan şehirlerimizin çok önemli rolü olacaktır” dedi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ın ve Konya’nın ruh ikizi şehirler olduğunu belirterek, “İki şehir de ruh kökü aynı değerlere, aynı öğretilere dayanan, medeniyetiyle geleceğe yön veren şehirlerdir” dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Kahramanmaraşlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Kahramanmaraş’ın kurtuluş gününü anma dolayısıyla düzenlenen Kahramanmaraşlılar Gecesi’ne katıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile Konya’da yaşayan çok sayıda Kahramanmaraşlının katıldığı gecede söz alan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeryüzünde kahraman sıfatını taşıyan başka bir şehrin olmadığını ifade ederek, Kahramanmaraşlıların şehirleriyle, tarihleriyle, ecdatlarıyla ne kadar övünseler az olduğunu dile getirdi.
Kahramanmaraş ile Konya’nın kardeş şehirler olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “İki şehir de medeniyetimizin temel şehirleridir. Misyonu olan şehirlerdir. Yeni asırda yeniden Türk-İslam medeniyeti yeryüzüne damgasını vuracaksa bunda Konya gibi Kahramanmaraş gibi tarihi olan şehirlerimizin çok önemli rolü olacaktır. Çalışmalarımız ve hedeflerimiz bu doğrultuda olmaktadır” dedi.
KAHRAMANMARAŞ VE KONYA RUH İKİZİ OLAN ŞEHİRLERDİR
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ın emanetinin omuzlarında olmasının kendileri için büyük bir şeref olduğunu söyleyerek, “Çünkü Kahramanmaraş Sütçü İmamların, Rıdvan hocaların, Aslan beylerin şehri. Kahramanmaraş’ımız ve Konya’mız ruh ikizi olan şehirler. Ruh kökü aynı değerlere, aynı öğretilere dayanan şehirlerdir. Bugünkü medeniyetimizin inşasında buralar ev sahipliği yapmıştır. Buralar kültürüyle medeniyetiyle geleceğe yön veren şehirlerdir. Konya’ya her geldiğimizde yenilikler görüyoruz ve gurur duyuyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konya Kahramanmaraşlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cem Karakız da Konya’da yaşayan Kahramanmaraşlılar olarak bir çatı altında sıla özlemini bir nebze olsa hemşeri sohbetleri ve ziyaretleriyle gidermeye çalıştıklarını vurguladı.
Konuşmaların ardından protokol mensupları salona getirilen meşhur Maraş dondurmasını satırla keserek konuklara ikram etti.
Konya Büyükşehir Belediyesi ve TRT
ortaklığıyla hazırlanan ve küçük-büyük her yaştan insanın beğeniyle
takip ettiği çizgi film kahramanı Emiray, 1 Kasım’dan itibaren
farklı maceralarıyla TRT Çocuk ekranlarında sevenleriyle
buluşuyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi ve TRT...
2015’te 2015 Genç Çanakkale’ye Gönderildi Konya Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılının kutlandığı 2015 yılında 2015 genci Çanakkale’ye gönderirken; Çanakkale ruhunu yaşatmak amacıyla çok sayıda etkinliği hayata geçirdi.Konya Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılının kutlandığı 2015 yılında 2015 genci Çanakka...