Konya evden eve nakliyat
Ahmet AKBAŞ
0(534) 278 66 26

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alaaddin-Adliye Raylı Sistem Hattı’nda Türkiye’de ilk kez uygulanan katanersiz tramvay çalışmasına, dünyanın toplu taşımacılık alanındaki en büyük birliği olan UITP Uluslararası Toplu Taşımacılık Birliği tarafından toplu taşıma projeleri alanında birincilik ödülü verildi.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Alaaddin-Adliye Raylı Sistem Hattı’nda hizmet veren katanersiz tramvaylar, uluslararası arenada ödüle layık görüldü.
Dünyanın toplu taşımacılık alanındaki en büyük birliği olan UITP Uluslararası Toplu Taşımacılık Birliği’nin Uluslararası Toplu Taşımacılık Zirvesi ve Fuarı, Kanada’nın Montreal şehrinde yapıldı. Zirveye Konya Büyükşehir Belediyesi’nden Genel Sekreter Hasan Kılca ile Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Mustafa Eşgi ve Kırsal Hizmetler ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Mustafa Yazlık katıldı.
Türkiye’nin Ottava Büyükelçisi Selçuk Ünal ile Montreal Başkonsolosu Barkan Umruk’un da katıldığı törende Konya Büyükşehir Belediyesi’ne Toplu Taşımacılık Projeleri Yarışması çerçevesinde bölgesel kategoride 26 proje arasında ödüle layık görüldü.
Büyükşehir Belediyesi’ni Genel Sekreter Hasan Kılca ödülü UITP Genel Sekreteri Alain Flausch ve Büyükelçi Selçuk Ünal’ın elinden aldı. Kılca, programda Büyükelçi Ünal ve Flausch’a Mesnevi hediye etti.
BAŞKAN AKYÜREK TEŞEKKÜR ETTİ
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Kültür Vadisi içinden geçen Alaaddin-Adliye hattının şehrin tarihi dokusuna uygun olması için tarihi bölgede direklerin ve tellerin bulunmadığını belirterek, hatta Türkiye’de ilk defa katanersiz tramvaylarla hizmet verdiklerini söyledi. Başkan Akyürek, UITP Dünya Toplu Taşımacılık Zirvesi’nde ödülün önemli olduğunu belirterek, Konya adına teşekkür etti.
UITP NEDİR?
1885 yılında kurulan, 92 farklı ülkeden toplu taşımacılık işletmecileri, bakanlıklar, yerel yönetimler, endüstri kuruluşları, araştırma merkezleri, akademisyenler ve danışmanlardan oluşan, dünya genelinde 3 bin 400′den fazla kurumun üyesi olduğu Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP), toplu taşımacılık sektörünün dünyadaki en büyük kuruluşu olma özelliğini taşıyor.
AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Konya’yı Dinliyoruz” programında Konya’daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Proje ile Konyalıyı dinlemek, parti ve hükümet olarak yapacaklarını istişare etmek istediklerini kaydeden Öznur Çalık, sosyal beled...
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kar temizleme çalışmalarının koordine edildiği Büyükşehir Belediyesi Yol İzleme ve Kontrol Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Burada ekiplerle telsiz görüşmesi yapan Başkan Altay, belediye olarak merkez ve tüm ilçelerde bin 900 personel ve 400 araçla 24 saat çalıştıklarını söyledi.
Konya...