Konya evden eve nakliyat
Ahmet AKBAŞ
0(534) 278 66 26

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya’ya kazandırdığı Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi 2016 yılında 242 bin 610 kişiyi ağırladı.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi, Konya’dan ve Türkiye’nin farklı şehirlerden bilim meraklılarını ağırlamaya devam ediyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bilim Merkezi’nin eğitim ve bilim şehri olan Konya’nın bu yönünü taçlandıran bir eser olduğunu belirterek, dünyanın sayılı bilim merkezlerinden biri ev sahipliği yaptıklarını söyledi.
Türkiye’nin yüksek standartlı ilk Bilim Merkezi’nin; planetaryumu, gözlem kulesi, bilimsel sergileri, etkinlikleri ve toplantı salonları ile Konya’nın yeni cazibe merkezlerinden ve yeni sembollerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, merkezi 2016 yılında 242 bin 610 kişinin ziyaret ettiğini dile getirdi.
Başkan Akyürek, Milli Eğitim Bakanlığı ile geçtiğimiz günlerde imzalanan protokol çerçevesinde 81 ildeki fen lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin Konya Bilim Merkezi’nde bilim ve teknoloji ile buluşacaklarını belirterek, bunun ülkemizdeki birlik ve beraberliğe, kardeşlik ortamının güçlenmesine katkı sağlayacağını dile getirdi.
PLANETARYUM İLGİ GÖRDÜ
Geçtiğimiz yıl Vücudumuz, Temel Adımlar, Yeni Ufuklar ve Evrenimiz sergilerinin açıldığı Konya Bilim Merkezi, planetaryumda 7 farklı filmde 118 bin 867 ziyaretçi aldı. Bilim gösterileri, atölyeler ve laboratuvar etkinliklerine binlerce kişinin katıldığı Bilim Merkezi, İl Milli Eğitim müdürlüğü ile işbirliğinde sürdürülen öğrenci ziyaret programı (ÖZEP) çerçevesinde 48 bin 418 öğrenciyi de ağırladı.
Konya Büyükşehir Belediyesi, kardeş
şehir işbirliği çerçevesinde Filistin El-Halil Belediyesi
itfaiyecilerine acil durum ve afetlere müdahaleyi geliştirmek
amacıyla 6 gün süren “Temel İtfaiye Er Eğitim“ programı
gerçekleştirdi.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın...
Mirac Kandiliniz Mübarek Olsun Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mirac Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin barış, huzur ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diledi.Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in Mirac Kandili dolayısıyla...