Konya evden eve nakliyat
Ahmet AKBAŞ
0(534) 278 66 26
Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ve Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri’nin yeni dönem yoğun ilgi görüyor. 23 Eylül’den bu yana kurslara kayıt başvurusu yapanların sayısı 50 bini geçerken; yoğun talep üzerine ilave kurslar ve bazı branşlarda kontenjanlar açıldı.
Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri’nin (ASEM) yeni dönem kayıtları devam ediyor.
KOMEK ve ASEM’de 23 Eylül\'de başlayan kayıtlar rekor sayıya ulaşırken; farklı branşlarda KOMEK ve ASEM kurslarına 50 binin üzerinde kursiyer kayıt yaptırdı. Yoğun ilgi üzerine ilave kurslar ve bazı branşlarda kontenjanlar açıldı.
Kurulduğu günden bugüne Konya merkez ve ilçelerdeki kurslarda 410 farklı branşta yaklaşık 750 bin kursiyerin faydalandığı KOMEK ve ASEM\'de bu dönem 24 yeni branşta daha kursiyerlere eğitim verecek.
Bu dönem ilk kez açılacak; YDS İngilizce, Kooperatifçilik Geliştirme, Seracılık Eğitimi, Kadın Gelinlik Dikimi, Kadın Giyim Modelist Yardımcılığı, Medya Okur Yazarlığı, Peygamberimin Hayatını Öğreniyorum, Nesneye Dayalı Programlama JAVA, Kültür Solucanı Yetiştiriciliği ve Vermikompost (Solucan Dışkısı) Üretimi, Akvaryum Balıkları Yetiştiriciliği, Yazılım Tabanlı Muhasebe Geliştirme, Kadın Fantezi Elbise Dikimi, Linux İşletim Sistemi Yönetimi, Yazılı Basın Muhabiri, Yedieminlik, İHA 0 - İHA 1 Drone Ehliyeti Eğitimi, Radyo Frekanslı Model Uçak Yapımı, Biçerdöver Bakım ve Onarımı, Mimari Görselleştirme, Ortopedik Engelliler için Takı Tasarımı, Yangın Eğitimi Kurs Programı, Soğuk Porselen Hamuru ile Çiçek Yapımı, Servis Komisi, Ardunio Proje Sınıfı B-1 Arapça B-1, Berberlik ve Esnaf ve Ticaret Ahlakı kursları da kursiyerlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.
DARU’L HUFFAZ KAYITLARI DEVAM EDİYOR
Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları bünyesinde hafızların hafızlıklarını sağlaması ve hafızlığını yarıda bırakmış kişilerin hafızlıklarını tamamlaması amacıyla hizmet veren “Daru’l Huffaz” için yeni dönem kayıtları da 9 Ekim’e kadar devam edecek. KOMEK Ali Gav Medresesi Gelenekli Sanatlar Merkezi\'ndeki kadınlar ve erkekler ayrı olmak üzere haftanın 7 günü yapılacak eğitimler için; şahsen, 353 62 47 nolu telefonu arayarak veya www.komek.org.tr adresinden başvurulabiliyor.
KOMEK ve ASEM’DE KURSLAR ÜCRETSİZ
KOMEK ve ASEM’de havuz ve spor dışındaki bütün kurslar her yıl olduğu gibi bu yılda ücretsiz olacak. KOMEK ve ASEMde yeni dönem kayıtları 9 Ekim\'e kadar www.konya.bel.tr ve www.komek.org.tr adreslerinden yapılacak.
Web Sitemiz Zirvede Yer Almaya Devam Ediyor Konya Büyükşehir Belediyesi’nin web sayfası www.konya.bel.tr, bu yıl Ocak ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına göre ziyaretçi sayısını yüzde 30’un üzerinde artırarak Türkiye’de Büyükşehirler arasında üçüncü oldu. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi olan www.konya.bel.tr, ziyaretçi sayısı...
Çumra 1. Tarım Hayvancılık ve Tohumculuk Fuarı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun’un katılımı ile açıldı. Fuar, 76 firmanın katılımı ile 4 gün boyunca açık olacak.
Çumra 1. Tarım Hayvancılık ve Tohumculuk Fuarı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun’un katılımı ile açıldı.
Fuarın açılışında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı...