Konya evden eve nakliyat
Ahmet AKBAŞ
0(534) 278 66 26
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Alaaddin-Adliye Raylı Sistem Hattı’ndaki katanersiz tramvay çalışması, dünyanın toplu taşımacılık alanındaki en büyük etkinliği olan UITP Dünya Toplu Taşımacılar Zirvesi çerçevesindeki Toplu Taşımacılık Projeleri Yarışması’nda ödüle layık görüldü.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alaaddin-Adliye Raylı Sistem Hattı’nda Türkiye’de ilk kez uygulanan katanersiz tramvay çalışması, uluslararası arenada ödül kazandı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Kültür Vadisi içinden geçen Alaaddin-Adliye hattının şehrin tarihi dokusuna uygun olması için tarihi bölgede direklerin ve tellerin bulunmadığını belirterek, açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı hatta Türkiye’de ilk defa katanersiz tramvaylarla hizmet verdiklerini söyledi.
Bu bölgede dünyadaki en ileri sistemi uyguladıklarını dile getiren Başkan Akyürek, “Tarihi bölgede 12 adet katanersiz tramvayımız hizmet veriyor. Alaaddin ile İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi arasında tramvaylarımız katanersiz çalışıyor. Yine bu alanda hattımız taşıt trafiği ile birlikte işliyor” dedi.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katanersiz tramvay hattı, dünyanın toplu taşımacılık alanındaki en büyük etkinliği olan UITP Dünya Toplu Taşımacılar Zirvesi çerçevesinde 2 yılda bir düzenlenen Toplu Taşımacılık Projeleri Yarışması’nda bölgesel kategoride ödüle layık görüldü.
Ödül, 15-17 Mayıs tarihlerinde Kanada’da düzenlenecek UITP Dünya Toplu Taşımacılar Zirvesi ve Fuarı çerçevesinde Konya Büyükşehir Belediyesi’ne takdim edilecek.
Türkiye’de hızlı tüketim alanında son 10 yıldaki en büyük yatırım ve Türkiye tarihinde Konya’ya tüm sektörlerde yapılmış en büyük yatırım olma özelliği taşıyan Unilever’in ev ve kişisel bakım ürünleri fabrikasının açılışı Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımı ile yapıldı.
Unilever firmasının K...
Büyükşehir’den Yaşam Kalitesini Artıracak Çevre Projesi Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Mevlana Kalkınma Ajansı desteği ile yürüttüğü KONOISE Projesi, “Stratejik Gürültü Haritaları ve Eylem Planlarının Hazırlanması” ile “Gürültü Takip ve Uyarı Sistemi Kurulması” olmak üzere 2 temelden oluşuyor. Türkiye’nin AB müzakereleri çerçevesinde çevre...