Konya evden eve nakliyat
Ahmet AKBAŞ
0(534) 278 66 26
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Karatay ve Tüm İlçeleri Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ederek, ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi verdi. Başkan Akyürek, ilçenin son zamanda yapılan büyük yatırımlarla geliştiğini belirterek, gelişmenin önümüzdeki dönemde de süreceğini ifade etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Karatay ve Tüm İlçeleri Muhtarları Derneği’ni ziyaret ederek, Karatay’a yapılan yatırımlar hakkında muhtarlarla muhabbet etti.
Hz. Mevlana’nın türbe ve külliyesinin Karatay’da olmasının ilçeyi Türkiye çapında önemli değerlerden biri haline getirdiğini söyleyen Başkan Akyürek, Karatay’ın son zamanda yapılan kentsel dönüşüm, imar çalışmaları ve bölgeye gerçekleştirilen yeni yatırımlarla geliştiğini ifade etti.
Türkiye’de en çok kullanılan kültür merkezi olan Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nin de Karatay İlçesi sınırlarında olduğunu belirten Başkan Akyürek, “Türkiye’de en çok ziyarete gidilen yerlerden birisi Karatay bölgesi oldu. Mevlana Meydanı’nın yapılması, Şehitlik Abidesi bölgenin gelişimine katkı sağladı. İslam Kültür Merkezi’nin de kısa zaman içinde bitirilmesini planlıyoruz. Bu bölgede Konya Müzesi’ni hayata geçireceğiz. İnsanlar oradan Mevlana Türbesi’ne kadar yürüyebilecek. Sokakların cephe düzenlemeleri de yapıldıktan sonra çok daha farklı hale gelecek. Karatay’daki raylı sistem hattını Şehir Hastanesi bölgesine kadar götüreceğiz” dedi.
Karatay bölgesinde yapılacak yeni yatırımlar hakkında da bilgi veren Başkan Akyürek, ilçedeki gelişimin süreceğini dile getirdi.
Konya Karatay ve Tüm İlçeleri Muhtarları Derneği Başkanı Suat Uzun da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, destekleri için Başkan Akyürek’e teşekkürlerini iletti.
Başkan Akyürek, ziyaretin sonunda dernek başkanı Suat Uzun’a çini sikke ve Mesnevi hediye etti.Konya’nın simgesi olan Mevlana
Türbesi’ndeki Kubbe-i Hadra’da tarihinde 8’inci kez yapılan
restorasyon çalışmaları kapsamında yeni çiniler Konya protokolünün
katılımı ile monte edildi.
Restorasyon çalışmaları devam eden Hz. Mevlana Türbesi’nin yeşil
kubbesine asıl rengi...
Konya’da geleneksel olarak düzenlenen bayramlaşma programı 62., 63., 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımıyla yapıldı. Konya’da geleneksel olarak düzenlenen bayramlaşma programı 62., 63., 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri Başbakanı, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğl...