Konya evden eve nakliyat
Ahmet AKBAŞ
0(534) 278 66 26

Koronavirüs ile mücadeleyi Dezenfeksiyon Eylem Planı kapsamında etkin şekilde sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, umreden dönen ve Konya’da karantiya alınan vatandaşları taşıyan 19 otobüste dezenfeksiyon çalışmasını yaptı. Büyükşehir, ayrıca toplu ulaşım araçları ile halkın yoğun kullandığı alanlarda dezenfeksiyon çalışmalarını düzenli olarak sürdürüyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Dezenfeksiyon Eylem Planı kapsamında vatandaşların sağlığını korumak için koronavirüsle mücadeleye ve bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı mücadele konusunda şehir genelinde 42 ekip ve 86 personel ile halkın yoğun kullandığı alanlarda düzenli olarak dezenfesiyon çalışması yapan Büyükşehir, geçtiğimiz gün umreden dönen vatandaşları taşıyan araçlarda da dezenfekte çalışması yaptı.
Ekipler, Konya’da karantina altına alınan vatandaşları havalimanından alarak kalacakları yurtlara taşıyan Büyükşehir Belediyesi’ne ait 19 otobüste dezenfekte işlemi yaptı.
Konya Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım hizmeti veren tramvaylar ile 31 ilçede görev yapan Büyükşehir’e ait otobüslerde dezenfeksiyon çalışmalarını düzenli olarak sürdürüyor.
Büyükşehir, toplu ulaşım araçları, otogarlar ve kavşaklarda el broşürleri dağıtımı ve sosyal medya, gazete, televizyon, açık hava ilanları ile bilgilendirme çalışmalarına da yoğun olarak devam ediyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bedesten bölgesinde yaklaşık bin araçlık otoparkı, Tarım Müzesi, işyerleri ve sosyal alanları ile örnek olacak Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatındaki çalışmaları inceledi. Başkan Akyürek, proje çerçevesindeki yeraltı otoparkının 29 Ekim’de hizmete girmesini planladıklarını söyledi.
Konya...
Türkiye’ye Örnek Yaz Okulu Final Gecesi İle Sona Erecek Konya genelinde 71 merkezde 9-16 yaş arası 22 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleşen KOMEK Yaz Okulu, Dinimiz ve Değerlerimiz, Sanat ve Spor modülleri, yarışmaları, kültür gezileri, doğa yürüyüşleri ile Türkiye’ye örnek oldu. Yaz Okulu’nda tatillerini dolu dolu geçiren ve yarışmalarda...