Konya evden eve nakliyat
Ahmet AKBAŞ
0(534) 278 66 26

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın yoğun bölgelerinden olan Meram Son Durak’ta zemin ve 3 bodrum kattan oluşan 640 araç kapasiteli yeraltı otoparkı için ihaleye çıkıyor. Otopark, yapılacak teleferik hattının da ilk adımı olacak. Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın en önemli turistik bölgelerinden olan Meram Son Durak’ta yeraltı katlı otopark yapımı için ihaleye çıkıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkan Tahir Akyürek, Konya’nın dinlenme alanlarından biri olan ve yoğun ilgi gören Meram Son Durak bölgesinin otopark ihtiyacını karşılayacak önemli bir hizmeti hayata geçireceklerini ifade etti. Yapım ihalesine 1 Eylül’de çıkılacak yeraltı otoparkının zemin ve 3 bodrum kattan oluşacağını kaydeden Başkan Akyürek, toplam inşaat alanı 23 kilometrekare olan otoparkın 28 adedi engelli araç park yeri olmak üzere 640 araç kapasiteli olacağını dile getirdi. Başkan Akyürek, otoparkın bölgeye hizmet verirken ihalesi yapılacak teleferik hattının ilk adımı olacağını ve entegre çalışacağını da sözlerine ekledi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’daki problemli alanlara müdahale etmeyi sürdürdüklerini belirterek, Teksas Gazinosu olarak bilinen bina ile Meram Tavusbaba bölgesindeki opera binasının kamulaştırıldığını ve önümüzdeki günlerde yıkılacağını ifade etti. Başkan Akyürek, bunun Konya tarihi açısından önemli olduğunu ifade etti.
Kon...
Konya genelinde hayata geçirdiği restorasyon çalışmalarıyla örnek olan Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu döneminin tanınmış devlet adamlarından Kadı İzzettin Muhammed tarafından yaptırılan Kadı İzzettin Camii’nin restorasyonunu tamamlarken caminin yanında bulunan Kadı İzzet Evi’nin restorasyonunu sürdürüyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi, K...