Konya evden eve nakliyat
Ahmet AKBAŞ
0(534) 278 66 26

Konya Büyükşehir Belediyesi Kadınhanı İlçesi’nde Şehir Konağı ve Otogar’ın yapımını son aşamaya getirdi. Şehir Konağı, yüzme havuzu, spor salonları, meslek edindirme kursları ve çok amaçlı salonlarla ilçenin sosyal hayatına katkı sağlarken yeni otogar da önemli bir ihtiyacı karşılayacak.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Kadınhanı İlçesi’ne kazandırdığı Şehir Konağı ve Otogar yatırımları tamamlanmak üzere.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelere şehir konağı kazandırma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Kadınhanı Şehir Konağı’nın da kısa zaman içinde hizmete gireceğini ifade etti.
Büyükşehir Yasası öncesi ilçe ziyaretleri sırasında hanımlardan Aile Sanat ve Eğitim Merkezi (ASEM) yapılması konusunda yoğun talep aldıklarını belirten Başkan Akyürek, bu kapsamda yaptıkları şehir konaklarının ASEM olarak hizmet verdiğini ifade etti.
Kadınhanı’nda yapımı son aşamaya gelen şehir konağının kısa zaman içinde hizmete gireceğini kaydeden Başkan Akyürek, yatırımın yüzme havuzu, spor salonu, meslek edindirme kurs alanları ve çok amaçlı salonları ile ilçeye değer katacağını ifade etti.
Şehir Konağı ile beraber bahar aylarında temelini attıkları Yeni Kadınhanı Otogarı’nın da tamamlanmak üzere olduğunu ve önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirten Başkan Akyürek, iki yatırımın maliyetinin 3,2 milyon türklirası olduğunu dile getirdi.
ŞEHİR KONAKLARI KONYA’YI SARIYOR
Konya Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelere şehir konakları kazandırma çalışmaları kapsamında bugüne kadar Akşehir, Ereğli, Bozkır, Cihanbeyli, Çumra, Güneysınır, Ilgın, Karapınar, Kulu, Seydişehir, Sarayönü ve Tuzlukçu şehir konaklarını tamamlarken Kadınhanı ile beraber Beyşehir ve Ahırlı şehir konaklarının yapımı devam ediyor. İhalesi tamamlanan Akören, Halkapınar ve Hüyük ilçelerinde ise şehir konağı yapımları başladı.
Büyükşehir belediyesinin eğitim ve kültür desteği devam ediyor. Geleneksel hale gelen konya kitap günleri Zindankale sanat galerisinde ziyaretçilerle buluştu. Konya adına yakışır bir şekilde kültür ve eğitimin başkenti olma yolunda ilerliyor. 8 aralık a kadar ziyaretçi kabul edecek sergiye tüm konya halkını davet eden Tahir akyürek her yıl büyük ilgi gören Konya Kitap Günleri’nin Konya’nın kültür ve eğitim şehri olması anlayışına katkı yaptığını, kitabı ve okumayı ön plana çıkararak önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi
Konya’nın Tam Bir Kültür Şehri Olması İçin Çalışıyoruz Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve bu hafta TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz’ün konuk olduğu Camlı Köşk’te Gençlik Söyleşileri’ne katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın tam anlamıyla bir kültür şehri olması için çalıştıklarını söyledi. Konya Bü...