Konya evden eve nakliyat
Ahmet AKBAŞ
0(534) 278 66 26
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Bilgehaneler, Genç KOMEK ve Gençlik Merkezi’nde eğitim gören öğrencilere yönelik Beyşehir’de düzenlenen “Atabey Gençlik ve Eğitim Kampı”ndaki öğrencilerle buluştu. Başkan Altay, yaz boyunca toplam 2 bin 340 öğrencinin milli ve manevi değerlere sahip olma ve arkadaş ilişkileri konusunda kendilerini geliştirdiği kampın neslin ihyası açısından önemli bir proje olduğunu söyledi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi’nin Beyşehir’deki “Atabey Gençlik ve Eğitim Kampı”nı ziyaret ederek kamptaki öğrencilerle bir araya geldi.
Beyşehir Gölü kenarında kurulan kampta öğrencilerle sohbet ederek oyunlarına katılan Başkan Altay, bir taraftan şehri imar ederken bir taraftan da Bilgehanelerle, Genç KOMEK’le ve Spor Okullarıyla birlikte nesli ihya etme çalışmaları yürüttüklerini ifade etti.
Atabey Gençlik Kampı programında çocukların çeşitli eğitimler aldığını kaydeden Başkan Altay, “Belki ailelerinden ilk kez ayrı kalıyorlar. Burada binalarımız var ama isteyen çocuğumuz çadırda, doğal ortamda da kalabiliyor. Burada futbol ve basketbol sahalarında oyunların oynandığı, dini eğitimlerin yapıldığı, Beyşehir Gölü’nde çocukların yüzebildiği bir eğitim kampı programı yürütüyoruz. Şu anda 90 öğrenci var ama inşallah yaz boyunca 2 bin 340 öğrenciyi bu eğitimden geçirmiş olacağız. Çocuklar burada hem milli ve manevi değerlere sahip olma, hem de arkadaş ilişkileri geliştirme konusunda kendilerini geliştirirken bir yandan da doğayı tanıma fırsatı buluyor. Atabey Gençlik ve Eğitim Kampı neslin ihyası açısından önemli bir proje” ifadelerini kullandı.
Bilgehaneler, Genç KOMEK ve Gençlik Merkezi’nde eğitim gören öğrencilerin katıldığı Konya Büyükşehir Belediyesi Atabey Gençlik ve Eğitim Kampı’nda; ip parkurları, okçuluk, macera parkuru, futbol, voleybol, basketbol turnuvaları, plaj futbolu ve voleybolu, yüzme, yarışmalar ve birçok aktiviteye katılan öğrenciler ayrıca yakılan kamp ateşinde gece derslerine katılarak kendilerini geliştiriyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yatırımları incelemek ve vatandaşlarla bir araya gelmek için Çeltik ve Yunak’a gitti. Yeni Büyükşehir Yasası sonrasında Çeltik ve Yunak’a önemli yatırımlar kazandırdıklarını belirten Başkan Altay, “Bir yandan fiziki yatırımlar yaparken bir yandan da sosyal alandaki hizmetlerimizle ilçeleri...
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından son model 60 tramvay alımı ile ilgili yapılan ihalenin ardından Konya’ya gelen ilk tramvayda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından Konya protokolü ile test sürüşü yapıldı. Konya Valisi Muammer Erol, askeri ve mülki erkan ile beraber test sürüşüne katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Cumhuriyetimizin 90. yıldönümünü 90 önemli eserle kutlayacağız. Sadece sözle değil, şehrimizi çağdaş uygarlık seviyesine taşıyacak önemli eserlerle kutlayacağız” dedi.