Konya evden eve nakliyat
Ahmet AKBAŞ
0(534) 278 66 26

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Gençlik Kolları’nın düzenlediği Vefa İftarı’nda 31 ilçede dünden bugüne hizmet vermiş teşkilat mensubu gençlerle buluştu.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Gençlik Kolları’nın düzenlediği Vefa İftarı’nda gençlerle bir araya geldi.
Konya Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Spor ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftar programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’da Ramazan ayının bir başka güzellikte yaşandığını belirterek, mübarek ayda farklı programlar düzenleyen gençleri tebrik etti. Belediye olarak her akşam esnaf odaları ile iftarlarda bir araya geldiklerini belirten Başkan Akyürek, iftar programlarına gençleri de davet etti.
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Ülkenin zor günlerden geçtiğini, Hükümetin icraatları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşuyla sıkıntıların bertaraf edildiğini söyledi.
Türkiye’nin dört bir tarafında gençlik kolları olarak iftarlar düzenlendiğini belirten AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, “Gençlik kolları olarak hem gönüllere hem de gönül sofralarına misafir olmanın huzurunu ve maneviyatını yaşıyoruz” dedi.
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Sait Çelik ise Konya’da gençliğe yönelik hayırlı hizmetler sunduklarını belirterek, yaptıkları çalışmalarda kendilerine her zaman destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti.
Programa AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ile 31 ilçede dünden bugüne hizmet vermiş teşkilat mensubu gençler katıldı.
Beyşehir adını yanında inşaa edildiği beyşehir gölünden alır. Tarihi yunan mitolojisine kadar dayanan binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan beyşehir adeta bir açık hava müzesidir. Geçmişte Hititler gibi Selçuklular gibi onlarca devlet ve beyliğe ev sahipliği yapmıştır. Geçmiş asılarda Beyşehir Gölünün de içinde olduğu bölge Pisidya adıyla anilırdı. Pisidya'da Karallia olarak bilinen bir şehir adıydı. Ramsay bu konuyu şöyle değerlendirir; "Biri gölün güneydoğusunda, Trogitis gölü'ne akan suyun ağzında, diğeri güneybatısında olmak üzere ihtimal iki şehir bulunuyordu. Bu ikincisinin Parlais olma ihtimali daha kuvvetli olduğu için birincisini Karallia olarak kabul etmeniz lazım geliyor." Yine Ramsay'a göre Karallia Bizanslılar zamanında Skleros adını almıştır.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bin mesaj yayımlayarak tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gün’nü kutladı. 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı şöyle:
“Günümüz bilgi çağında zor şartlar altında kamu görevini yerine getiren basın-yayın çalışanları, geçmişte oldu...