Konya evden eve nakliyat
Ahmet AKBAŞ
0(534) 278 66 26
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, spor yatırımları ve spora verdiği desteklardan dolayı Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği’nden ödül aldı. Sporun şehir tanıtımı açısından son derece önemli olduğunu belirten Başkan Akyürek, dünyanın en iyi 5 stadından biri seçilen Konya Büyükşehir Stadyumu’nun gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD), başta stadyum ve 10 bin kişilik spor ve kongre merkezi olmak üzere spor yatırımları ve spora verdiği desteklardan dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e ödül verdi. TÜFAD Konya Şubesi’nin geleneksel olarak düzenlediği iftar ve ödül programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehrin tanıtımı açısından hiçbir yatırımın spor kadar etkili olamadığını ifade etti. 2004 yılında göreve geldiklerinde Konyaspor’u altyapısıyla, kurumsallaşmasıyla, sportif başarısıyla bir Avrupa takımı seviyesine çıkarma hedefi koyduklarını söyleyen Başkan Akyürek, “Hamdolsun bu yıl Konyasporumuz sayesinde bu hedefi de şehir olarak gerçekleştirdik ve Avrupa takımı Konya’ya kavuştuk. Avrupa kupalarında Konyaspor’a başarılar diliyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz. Çünkü başarının sürdürülebilir olması, sürekli olması, istikrar konusu çok önemlidir. Türkiye’de anlık başarılarla yetinen, anlık başarılardan başı dönen nice şehir kulübü bugün belki üçüncü ligde bile barınamaz hale gelmiştir. Bütün bunlardan ders alarak Konya’da sadece futbolun değil, her alanda sporun gelişmesine ve sürekliliğine katkı yapmamız gerekiyor. Biz de bunu yapmaya gayret gösteriyoruz” dedi. Konya Büyükşehir Stadyumunun dünyanın en iyi 5 stadından biri seçilmesinin şehre değer kattığını vurgulayan Başkan Akyürek, stadyumun gurur kaynağı olduğunu dile getirdi. Ödülü TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber’den alan Başkan Akyürek, Konya adına spor camiasından böyle bir ödül almaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Programa Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Konya ASKF Başkanı Remzi Ay, TÜFAD Konya Şubesi Başkanı İsmet Karababa, TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar, ilçe belediye başkanları, futbolcular, kulüp başkanları ve yöneticileri ile antrenörler katıldı.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Konya Kitap Günleri’ne ilgi artarak devam ediyor. Her gün on binlerce kitapseverin uğrak noktası haline gelen Selçuklu Kongre Merkezi’ndeki Konya Kitap Günleri, 27 Ekim’e kadar imza günleri, söyleşiler ve çeşitli etkinliklerle devam edecek.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi düze...
Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ile Aile Sanat ve Eğitim Merkez’lerinde eğitim gören kursiyerler, kan ve gözyaşının dinmediği mazlum Yemen halkı için “Beşik Sallayan El Dünyayı Sallar” sloganı ile nakdi yardım kampanyası düzenledi.
Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim Merk...