Konya evden eve nakliyat
Ahmet AKBAŞ
0(534) 278 66 26
31 İlçe, 752 Mahallede Haşereyle Mücadele Ediliyor Konya Büyükşehir Belediyesi, oluşturduğu 22 ekip ile 31 ilçe, 752 mahallede haşereyle mücadele çalışması yapıyor. Çalışmalar çerçevesinde yaz ayları boyunca her sabah 06.00 – 10.00, her akşam 18.00 – 22.00 saatleri arasında ilaçlama yapılıyor.Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ilaçlama ekipleri havaların ısınmasıyla beraber Konya merkez ile 31 ilçe ve yeni bağlanan 752 mahallede haşereyle mücadele çalışması başlattı. Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile il sınırlarına kadar genişlettiği yatırımlarını ihtiyaç ve taleplere göre tüm mahallelerde uyguluyor. Bu kapsamda yaptığı çalışmalar arasına ilaçlamayı da alan Konya Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında haşere ile mücadelede çerçevesinde 22 ekip oluşturarak, ilaçlama çalışmalarına hızlı başladı. Konu ile ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “İlaçlama çalışmaları için oluşturulan ekiplerden 17’si uçkun karasinek ve sivrisinek ile mücadelede ULV makineleri ile her sabah 06.00 - 10.00, her akşam 18.00 - 22.00 saatleri arasında ilaçlama yapmaktadır. Yeni oluşturulan 5 ekip ile karasinek ve sivrisineklerin uçmadan larva sezonunda yok edilmesi amacıyla çalışma yapılmaktadır. 31 ilçe ve mahallelerde karasinek ve sivrisineklerin başlıca üreme alanları olan çöplükler, çeşitli yerlerde bulunan durağan su alanları, su kanalları, hayvan gübrelikleri, mezarlıklar, havuzlar karasinek ve sivrisinek larvalarına karşı pulvarizatör makineleri ile ilaçlanarak haşereler erginleşmeden yok edilmektedir.” Vatandaşların belediyelerin haşere ile mücadele çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla gıda atıklarını poşetlemeden atmamaları uyarısı da yapılan açıklamada, çevre temizliğine dikkat edilmesi, çöplerin açıkta bırakılmadan poşetlenip çöp konteynerlerine konulması, hayvancılıkla uğraşanların gübrelerini periyodik olarak ilaçlayıp haşerelerin üremesine meydan vermemesi istendi.
Konya\'da 7-16 yaş arası çocukların “Dinimiz ve Değerlerimiz”, “Spor” ve “Sanat” eğitimleri ile yaz tatillerini verimli geçirmelerini sağlayan Konya Büyükşehir Belediyesi Genç KOMEK Yaz Okulu kayıtları 10-21 Haziran tarihleri arasında alınacak.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Genç KOMEK bünyesinde Konya genelinde gerçekleştireceği Yaz Okulu ka...
57 - SELAHADDİN EYYUBİ TRAMVAY HATTI HAFTALIK VE PAZAR OTOBÜS TARİFESİ Konya Büyükşehir belediyesi HAFTALIK VE PAZAR Otobüs tarifesi, hareket saatleri ve güzergah bilgileri